Аромат за сауна Харвия - евкалипт, бор, мента, ябълка, лимон, бреза Аромат за сауна Florage, Германия: бор, мента, евкалипт, бреза, смърч, ела, лавандула, ананас, капучино, голд.

АРОМАТИ ЗА САУНА

Концентрирани. Натурални с естествени етерични масла. За чувствено удоволствие и почивка в сауната.

Аромат за саунаОпаковкаЦена с ДДС
Harvia500 ml38,00 лв
Florage500 ml55,85 лв
Florage 250 ml28,80 лв
Ароматите на Harvia, Финландия: бор, мента, евкалипт, бреза, лимон и ябълка. Ароматите на Florage, Германия: бор, мента, евкалипт, бреза, смърч, ела, лавандула, ананас, капучино, голд.

Потопете се в невероятния свят на уханията с ароматите за сауна на Harvia, Финландия и Florage, Германия. Те съдържат естествени етерични масла и ще придадат невероятно ухание на въздуха в сауната. Малка част от концентрата се разтваря във водата, с която се поливат камъните на печката и естествените аромати ще ви преобразят света на вашата сауна.

Ароматите за сауна са концентрати, предназначени за разреждане във вода. Концентратите се разреждат в съотношение по ваш избор и според степента на наситеност, която искате да получите. Може да започнете първоначлно с доза 10-15 мл концентрат на 4 литра вода и след това да определите дали да увеличите или намалите това съотношение.

Харвия - парафиново олио и дезинфектант за сауна, комплект почистващи препарати за сауна

ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА САУНАТА

Препарати за почистване, дезинфекция и обновяване на дървото в сауната.

Почистване и поддръжка на саунатаЦена с ДДС
Harvia Парафиново олио за сауна, 500 ml33,00 лв
Harvia Дезинфектант за сауна, 500 ml22,00 лв
Harvia Комплект за почистване на сауна79,00 лв

Парафиново олио за сауна HARVIA, 500 ml

Като защитавате дървените повърхонсти в сауната чрез парафиново олио, ще намалите замърсяванията и влагата, които се абсорбират в дървените повърхности в сауната – обшивка, пейки, врата, решетка за печка. Подчертава естествената красота на дървото. Особено подходящо за термично обработвани и остаряващи дървени повърхности. Използва се при напълно сухи повърхности. Олиото се слага върху гъба и се разнася. Оставя се да попие между 30 минути и 1 час, след което се избърсва със суха и чиста кърпа.

Дезинфектант за сауна HARVIA, 500 ml

Почистващ и дезинфекциращ препарат за дърво – почиства дървото в сауната ефективно и лесно.

Комплект почистващи препарати за сауна HARVIA

Комплектът за почистване на сауна Harvia е предназначен за обработка на дървените повърхности при почистване в сауна.

Комплектът включва:

 • 1 бр. Препарат за почистване и дезинфектант за сауната (500 мл);
 • 1 бр. Парафиново олио за сауна (500 мл);
 • гъба, защитни ръкавици и шкурка.

Първо измийте сауната си според инструкциите в комплекта, като използвате гъбата и защитните ръкавици. Ако е необходимо, използвайте шкурка за отстраняване на устойчиви замърсявания. Изплакнете дървените повърхности и ги оставете да изсъхнат. След това можете да защитите повърхностите с парафиновото олио, което също така ще подчертае красивите шарки и цвят на дървото.

АКСЕСОАРИ ЗА САУНА

Незаменима част от всяка сауна – класически, красиво изработени от дърво или модерни, изработени от неръждаема стомана или винтидж, изработени от мед.

Аксесоари за сауна- ведро за сауна, черпак за сауна, термометър-хигрометър за сауна, пясъчен часовник за сауна, възглавница за сауна от абачи

Аксесоари за сауна от дървоЦена с ДДС
Harvia Комплект термометър-хигрометър,
пясъчен часовник, ведро 4L и черпак
150 лв
Harvia Термометър-хигрометър53 лв
Harvia Пясъчен часовник36 лв
Harvia Дървено ведро, 4L54 лв
Harvia Дървено ведро, 7L69 лв
Harvia Дървен черпак, 36 cm31 лв
Harvia Дървен черпак, 48 cm36 лв
Възглавничка за сауна от абачи35 лв

HARVIA Термометър-хигрометър е комбиниран уред за сауни, който Ви предоставя лесен начин да следите двата най-важни показателя в сауната: температурата и влажността на въздуха. Размери: ширина 24 см, височина 13 см, дълбочина 3 см.

HARVIA Пясъчен часовник за сауна e прекрасно допълнение и декорация в сауната. Отмерва престоя в сауната с разделение за 5, 10 и 15 минути. Размери: ширина 7.2 см, височина 30 см, дълбочина 3.5 см.

HARVIA Дървено ведро за сауна. Вместимост 4 и 7 литра. С пластмасова вложка, която удължава живота на дървеното ведро и ви гарантира, че водата и ароматите, разтворени в нея няма да оцветят или поразят дървото. Размери:

 • Ведро 4 л: Диаметър в основата 22 см, диаметър горе 27 см, височина без дръжка 17 см, с дръжка + 11 см.
 • Ведро 7 л: Диаметър в основата 18 см, диаметър горе 25 см, височина без дръжка 21 см, с дръжка +11 см.

HARVIA Дървен черпак за сауна. Заедно с дървеното ведро вие ще имате един традиционен пакет за сауна. Дължини 36 и 48 см.

Аксесоари за сауна от неръждаема стомана - ведро, черпак и термометър-хигрометър за сауна

Аксесоари за сауна от неръждаема стоманаЦена с ДДС
Harvia Комплект термометър-хигрометър, ведро и черпак238 лв

Комплектът аксесоари за сауна Harvia включва ведро, черпак и лесно четим термометър-хигрометър от неръждаема стомана. Комплектът аксесоари за сауна Harvia е модерен, с много високо качество и добавя прекрасен завършващ щрих към интериора на вашата сауна.

 • Неръждаемата стомана издържа на промените във влажността и температурата забележително добре, което я прави дълготраен материал за употреба при големи натоварвания.
 • Дръжките са изработени от незагряващо дърво, което го прави приятно и безопасно на допир.

Аксесоари за сауна от мед - медно ведро и меден черпак

Аксесоари за сауна от медЦена с ДДС
Harvia Меден черпак50 лв
Harvia Медно ведро115 лв
Harvia Комплект медно ведро и черпак155 лв
Ведро и черпак на Harvia, изработени от мед с дървени дръжки, завършват елегантно интериора на вашата сауна. Материалите издържат на промените във влажността и температурата в сауната, и имат по-дълъг живот дори при ежедневна употреба.

Купа за аромати и хималайска сол, Глинен съд за дозиране на аромати 250ml,HARVIA Метличка за сауна от брезови клони

САУНА & СПА

Насладете се пълноценно на своята сауна.

Аксесоари за саунаЦена с ДДС
Купа за аромати и хималайска сол155 лв
Harvia Глинен съд за дозиране на аромати132 лв
Harvia Метличка от брезови клонки30 лв

Купа за аромати и хималайска сол

Купа за аромати, сол и вода с билки над печката за сауна. Диаметър на купата 16 см, обем приблизително 0.600 литра, дължина на рамото от стена – 20 см. В комплекта са включени елементите за монтаж. Монтаж над печката за сауна. Тегло: 2кг.

В комплекта е включен 1 кг. хималайска сол на кристали подарък.

HARVIA Глинен съд за дозиране на аромати 250ml

Глинено гърненце с вместимост 250 ml, в което се изсипват аромат (или разреден аромат с вода). Посредством централния метален винт се настройва честота на капката, която да пада от гърненцето. Уредът се монтира над печка и по този начин, попадайки върху нагорещените камъни при изпарението си, падащите регулярни капки ароматизират сауната за времето на нейното използване.

Комплектът включва глинен уред, верига за окачване и кука за монтаж към таван. Трябва да се разположи над печката, така че капките да падат в средата на камъните.

Тегло: 500г.

HARVIA Метличка за сауна от брезови клони

Финландците казват, че не може да имате сауна без да имате метличка от брезови клони. Отворете опаковката и усетете омайния аромат на традиционната бреза. Накиснете клонките в гореща вода за около 30 минути и започнете да потупвате тялото си, докато сте в сауната както сметнете за добре. Листата на брезата съдържа сапонин, който нежно почиства кожата ви. Потупването с клонките също ще ускори кръвообращението ви и дори ще ви помогне да се отървете от малки болки. Ароматът на брезовите листа също напомня на лятото и финландската сауна, предлагаща удоволствие и на ума ви. Дължина на клонките 50 см.

Извит анатомичен дървен шезлонг

САУНА & РЕЛАКС

За вашата пълноценна почивка.

Анатомични дървени шезлонги, майсторски изработени в нашата дърводелска работилница от луксозен дървен материал с извити форми. Импрегнирани и обработени, гарантирана дълготрайна употреба. Качествени механизми. Оразмерени за големи натоварвания. Размер на дървения шезлонг: дължина 193 см, ширина 77 см, най-висока точка 61 см.

Анатомичен дървен шезлонгЦена с ДДС
Дървен шезлонг, цвят натурален384 лв
Дървен шезлонг, цвят тъмен384 лв
Шалте за дървен шезлонг с възглавница103,20 лв

Руска вълнена шапка за сауна от 100% вълна, вълнени ръкавици за сауна от 100% вълна, халат за сауна от памук, мека възглавница за сауна от памук

ТЕКСТИЛ ЗА САУНА

Направете преживяването в сауната още по-незабравимо.

Текстил за саунаЦена с ДДС
Harvia Вълнена шапка за сауна69 лв
Harvia Вълнени ръкавички за сауна79 лв
Harvia Халат за сауна от памук92 лв
Harvia Възглавница за сауна от лен и памук65 лв

HARVIA Вълнена шапка за сауна

Изработена от 100% вълна. Използвайте шапката за сауна, за да защитите косата си от топлината в сауната. Шапката предотвратява и изпотяването на скалпа. Препоръчва се и когато се потапяте след сауната в ледени води при ниски външни температури, шапката за сауна ще защити мократа ви коса и ще ви предпази от настинка. Висококачествената шапка за сауна Harvia също е топъл и обмислен подарък. Използва се без да се мокри.

HARVIA Вълнени ръкавички за сауна

Изработени от 100% вълна.Те са много удобни за носене. Може да използвате ръкавици за сауна, когато докосвате горещи повърхности в сауната. Ръкавиците пасват на всяка ръка и създават очарователен комплект с шапка за сауна Harvia. Когато искате да направите топъл и обмислен подарък, ето една добра идея.

HARVIA Памучен халат за сауна

Халатът на Harvia е прекрасно допълнение към положителното изживяване в сауната. Насладете се на топлината и след това обвийте тялото си с този мек и нежен халат, което ще превърне охлаждането след сауната в момент на удоволствие и лукс. Висококачественият халат Harvia е изработен от 100% тъкан памук.Моделите и цветовете са елегантни и свежи.Размери: S, M и L

Инструкции за поддържка:

 • Да се пере в пералня със сходни цветове на не повече от 60ºC.
 • Да не се използва белина/друг избелващ продукт.
 • Да се глади на не повече от 150ºC.
 • Химическо чистене с използване на какъвто и да е разтворител, с изключение на трихлоретилен.
 • Може да се използва сушилня с по-ниска температура.

HARVIA Мека възглавница за сауна от лен и памук

Възглавниците за сауна Harvia by Luhta са изработени от висококачествен вафлен ленен памук, който се усеща приятно върху кожата и придава на възглавниците модерен и естествен вид.Възглавницата за сауна допълва удоволствието и комфорта на почивка в сауната. Независимо от нивото на температурата и влажността, текстилните възглавници за сауна Harvia by Luhta винаги се усещат приятно върху кожата.

 • Размери 40х22 см.
 • 75% памук, 25% лен.
 • Ръчно пране.
 • Цвят тъмно сив „Harmaa“.

Осветление за сауна - лампа за сауна, абажур за сауна от дърво, абажур за сауна от хималайска сол

ОСВЕТЛЕНИЕ ЗА САУНА

Осветление за саунаЦена с ДДС
Harvia Влагоустойчива лампа за сауна38 лв
Абажур за сауна от абачи59 лв
Абажур за сауна с хималайска сол 103 лв

HARVIA влагоустойчива лампа за сауна, в която се монтира осветителна крушка. Изработена от керамика и стъкло. Разполага се зад абажур, също може да се монтира под пейките без абажур или в скрито осветление. Удължава живота на крушката като я предпазва от прекомерно нагряване. Монтира се на ъгъл или на правата стена на сауната. Размери: височина 20 см, ширина 10 см, дебелина 9 см. Цокъл Е14.

Абажур за сауна от бананово дърво. Класически начин да декорирате осветлението във своята сауна и да му придадете загадъчност. Размери: височина 35 см, ширина 25 см. Предназначен за ъглов монтаж с лампа за сауна HARVIA.

Абажур за сауна с хималайска сол, предназначен за ъглов монтаж с лампа за сауна HARVIA. Основа от бананово дърво с челни стени от хималайски солни кристали. Нестандартен начин да декорирате осветлението във своята сауна и да му придадете загадъчност. Произвежда се по поръчка.

ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА САУНА

Съчетайте здравето с красотата.

Тухлички от хималайска сол с различни размери

Тухлички от хималайска солЦена с ДДС
20 х 10 х 2,5 см5,50 лв/бр
20 х 10 х 5 см7,50 лв/бр
20 х 10 х 5 см, натурална лицева част8,30 лв/бр
20 х 20 х 2,5 см14,10 лв/бр
20 х 20 х 5 см18,60 лв/бр
Късове от хималайска сол1,65 лв/кг

Тухлички за сауна от химайлайска сол

Тухличките се използват в сауната освен с декоративна, но и с лечебна цел.

Вдишването на солните изпарения се препоръчва за прочистване на белите дробове.

Тухличките от химайска сол може да монтират с лепило като самостоятелна стена и да се осветят в задната част с LED осветление. Тогава те се превръщат в приказно красива част от сауната.

Освен като стена, те могат да бъдат част от стена под формата на пано над пейките или монтирано зад печката.

Ако имате нужда от идеи и съвети за монтажа на тухличките, както и видовете лепила, които се използват за това, свържете се с нас за консултация.

Стенен панел от хималайска сол с дървена конструкция

Панел от хималайска солЦена с ДДС
200 х 50 см690 лв
200 х 60 см790 лв

Осветен панел за стена от хималайска сол

 • Дървена рамка с конструкция от Абачи профил 5 см ширина, 4,5 см дълбочина.
 • Тухли хималайска сол 20 х 10 х 2,5 см.
 • Лед осветление в задната част.
 • Възможност за последователно свързване на панели.

Паната се изработват по поръчка, може и с ваши индивидуални размери.

Панелът е предназначен за вертикално вграждане в конструкцията на сауната, най-често зад печката.

Вентилация за сауна - кръгла дървена клапа за вентилация на сауна, вентилационна решетка за сауна вътрешна част и външна част

ВЕНТИЛАЦИЯ ЗА САУНА

Вентилация за саунаЦена с ДДС
Harvia Кръгла вентилационна клапа за сауна 125mm69 лв
Harvia Вентилационна решетка – външна69 лв
Harvia Отваряема вентилационна клапа – вътрешна69 лв

HARVIA Кръгла вентилационна клапа за сауна

 • Кръгла вентилационна клапа за сауна.
 • Монтаж на таван в сауната. Монтажен отвор ф125 мм.
 • Клапата се развива чрез завъртане, за да се отвори, когато приключите сауната.
 • Изработена от бял бор.

HARVIA Вентилация за сауна решетка и клапа

Вентилация за сауна от две части.

 • Външна част – решетка за вентилация – залага се на външната стена на сауната към коридор или друго общо пространство.
 • Вътрешна част – отваряема клапа – залага се на вътрешната стена на сауната, отваря се след приключване на работа.

Изработени от северен смърч. Единични размери: 215/155 мм.

САУНА & ИНТЕРИОР

Насладете се на великолепна атмосфера в сауната.

HARVIA Декоративна каменна стена за сауна

HARVIA Декоративна каменна стена за сауна

Декоративна каменна стена за монтаж зад печката в сауната. Запазва дървената обшивка от прегаряне и почерняване през годините, придава стил и лукс, като допълва интериора на сауната.

Дебелина на стената: 15 мм.
Широчина на стената 534 мм.

Налична в две височини: 187 см и 204 см.

HARVIA Каменна стена за саунаЦена с ДДС
534 х 15 х 1870 мм1020 лв
534 х 15 х 2040 мм1040 лв

HARVIA Осветена купа за аромати

HARVIA Осветена купа за аромати

Малките неща могат да създадат великолепна атмосфера във Вашата сауна. Иновативен дизайн на Harvia.

Осветената купа за аромати от Harvia е модерен и стилен начин да украсите и осветите сауната си, както и да осигурите достатъчно осветление там, където е необходимо. Купата може да бъде вградена стилно в пейката или инсталирана като източник на светлина върху пейката. LED светлината в основата осветява купата равномерно, а с това също се осветява и околното пространство.

Купа за аромати от Harviaе изработена от оптична пластмаса за оптимално разсейване на светлината. Купата може лесно да се вдигне от основата за пълнене и почистване. Поради това, че основата е отделна част, електрическите компоненти на светлинния източник са добре защитени.

Комплект с трансформатор. Трансформаторът е в кутията за свързване, която се монтира на стената на сауната на разстояние не повече от 300 мм от пода.

 • Обем: 7 литра
 • LED осветление – 12V, цвят топло бял с температура 3000K
 • Размери: диаметър 295 мм x височина 217 мм
HARVIA Осветена купа за ароматиЦена 468 лв с ДДС